Over HDMI

HDMI is een afkorting van High-Definition Multimedia Interface, een digitale AV-interface die kan worden aangesloten op een tv of versterker.

Met de HDMI-aansluiting kunnen HD-video- en kwalitatieve audioformaten die worden gebruikt door Blu-ray disc-spelers (Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD, DTS-HD Master Audio), worden uitgezonden, wat niet mogelijk is met de analoge videotransmissie.

Bovendien kunnen audio- en videosignalen in de HDMI-aansluiting, worden uitgezonden via één HDMI-kabel terwijl in gebruikelijke aansluitingen audio- en videokabels afzonderlijk moeten worden voorzien voor de aansluitingen tussen apparaten. Hiermee wordt de bedradingsconfiguratie die eerder complex is bij een thuisbioscoopsysteem, vereenvoudigd.

Dit toestel heeft ondersteuning voor de volgende HDMI-functies.

Deep Color

Een beeldverwerkingstechnologie die wordt ondersteund door HDMI. In tegenstelling tot RGB of YCbCr die 8 bits (256 schakeringen) per kleur gebruikt, kan deze technologie 10 bits (1024 schakeringen), 12 bits (4096 schakeringen) of 16 bits (65536 schakeringen) gebruiken om kleuren in een hogere definitie te produceren.

Beide apparaten die via HDMI zijn verbonden, moeten Deep Color ondersteunen.

“x.v.Color”

Deze functie zorgt voor nauwkeurige HDTV schermkleuren. Het maakt weergaven met natuurlijke en levendige kleuren mogelijk.

“x.v.Color” is een handelsmerk van Sony Corporation.

3D

Dit toestel heeft ondersteuning voor ingangs- en uitgangssignalen voor video in 3D (driedimensionaal) met de standaard HDMI. Om 3D-video af te spelen, hebt u een TV en speler nodig die de HDMI 3D-functie en het gebruik van een 3D-bril ondersteunen.

4K

Dit toestel biedt ondersteuning voor invoer en uitvoer van 4K-videosignalen (3840 x 2160 pixels) van HDMI.

Content Type

De voor het video-uitgangstype geschikte instellingen worden automatisch gemaakt (content-informatie).

Adobe RGB color, Adobe YCC601 color

De kleurruimte die is gedefinieerd door Adobe Systems Inc. Omdat dit een bredere kleurruimte biedt dan RGB, kan deze levendigere en meer natuurlijke afbeeldingen produceren.

sYCC601 color

Elk van deze kleurruimten bepaalt een beschikbaar kleurenpalet dat groter is dan het traditionele RGB-kleurenmodel.

HDMI Pass Through

Zelfs wanneer de voeding naar dit toestel is ingesteld op stand-by, worden signalen die zijn ingevoerd van de HDMI-ingang uitgevoerd naar een tv of ander apparaat dat is aangesloten op de HDMI-uitgang.

Ondersteunde audioformaten

2-kanaals lineaire PCM

2-kanaals, 32 kHz – 192 kHz, 16/20/24 bit

Meerkanaals lineaire PCM

7.1-kanaals, 32 kHz – 192 kHz, 16/20/24 bit

Bitstream

Dolby Digital / DTS / Dolby TrueHD /
Dolby Digital Plus / DTS-HD Master Audio /
DTS-HD High Resolution Audio / DTS Express

Ondersteunde videosignalen

480i

480p

576i

576p

720p 60/50Hz

1080i 60/50Hz

1080p 60/50/24Hz

4K 60/50/30/25/24 Hz

Beschermingssysteem auteursrecht

Voor weergave van digitale video en audio zoals BD-Video of DVD-Video via een HDMI-aansluiting dienen zowel dit toestel als uw TV het auteursrechtelijk beschermingssysteem HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection System) te ondersteunen. HDCP is een auteursrechtbeschermingstechnologie die bestaat uit gegevenscodering en authenticatie van het aangesloten AV-toestel. Dit toestel ondersteunt de HDCP.

Als een toestel is aangesloten dat geen HDCP ondersteunt, dan worden audio en video niet correct weergegeven. Lees de gebruikershandleiding van uw televisie of speler voor meer informatie.

Bij het aansluiten van dit toestel op een apparaat dat compatibel is met Deep Color-, 4K-functie, gebruikt u een “High Speed HDMI-kabel met ethernet”.

naar boven