Over HDMI

HDMI is een afkorting van High-Definition Multimedia Interface, een digitale AV-interface die kan worden aangesloten op een tv of versterker.

Met de HDMI-aansluiting kunnen HD-video- en kwalitatieve audioformaten die worden gebruikt door Blu-ray disc-spelers (Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD, DTS-HD Master Audio), worden uitgezonden, wat niet mogelijk is met de analoge videotransmissie.

Bovendien kunnen audio- en videosignalen in de HDMI-aansluiting, worden uitgezonden via één HDMI-kabel terwijl in gebruikelijke aansluitingen audio- en videokabels afzonderlijk moeten worden voorzien voor de aansluitingen tussen apparaten. Hiermee wordt de bedradingsconfiguratie die eerder complex is bij een thuisbioscoopsysteem, vereenvoudigd.

Dit toestel heeft ondersteuning voor de volgende HDMI-functies.

Deep Color

Een beeldverwerkingstechnologie die wordt ondersteund door HDMI. In tegenstelling tot RGB of YCbCr die 8 bits (256 schakeringen) per kleur gebruikt, kan deze technologie 10 bits (1024 schakeringen), 12 bits (4096 schakeringen) of 16 bits (65536 schakeringen) gebruiken om kleuren in een hogere definitie te produceren.

Beide apparaten die via HDMI zijn verbonden, moeten Deep Color ondersteunen.

x.v.Color

Deze functie zorgt voor nauwkeurige HDTV schermkleuren. Het maakt weergaven met natuurlijke en levendige kleuren mogelijk.

“x.v.Color” is een handelsmerk van Sony Corporation.

3D

Dit toestel heeft ondersteuning voor ingangs- en uitgangssignalen voor video in 3D (driedimensionaal) met de standaard HDMI. Om 3D-video af te spelen, hebt u een TV en speler nodig die de HDMI 3D-functie en het gebruik van een 3D-bril ondersteunen.

4K

Dit toestel biedt ondersteuning voor invoer en uitvoer van 4K-videosignalen (3840 x 2160 pixels) van HDMI.

Content Type

De voor het video-uitgangstype geschikte instellingen worden automatisch gemaakt (content-informatie).

Adobe RGB color, Adobe YCC601 color

De kleurruimte die is gedefinieerd door Adobe Systems Inc. Omdat dit een bredere kleurruimte biedt dan RGB, kan deze levendigere en meer natuurlijke afbeeldingen produceren.

sYCC601 color

Elk van deze kleurruimten bepaalt een beschikbaar kleurenpalet dat groter is dan het traditionele RGB-kleurenmodel.

ALLM (Automatische lage latentiefunctie)

Dit toestel schakelt automatisch naar de lage latentiemodus, afhankelijk van de weergave-inhoud wanneer u een combinatie van televisie en gameconsole gebruikt die compatibel is met de ALLM-functie.

Auto Lip Sync

Deze functie kan de vertraging tussen audio en video automatisch corrigeren.

Gebruik een tv die compatibel is met de Auto Lip Sync-functie.

HDMI doorgeven

Zelfs wanneer de voeding naar dit toestel is ingesteld op stand-by, worden signalen die zijn ingevoerd van de HDMI-ingang uitgevoerd naar een tv of ander apparaat dat is aangesloten op de HDMI-uitgang.

HDMI bediening

Als u het toestel en een tv of speler die compatibel is met de HDMI bediening-functie aansluit via een HDMI-kabel en vervolgens de instelling voor de HDMI bediening-functie op elk apparaat inschakelt, zullen de apparaten elkaar kunnen bedienen.

Voeding uit
Dit uitschakelen van het toestel kan worden gekoppeld aan het uitschakelen van de televisie.

Schakelen tussen bestemmingen audio-uitvoer
Vanaf de tv kunt u schakelen om audio uit te voeren vanaf de tv of vanaf de AV-versterker.

Volumeregeling
U kunt het volume van dit toestel via de TV aanpassen.

Schakelen van ingangsbronnen
U kunt de ingangsbronnen van dit toestel schakelen door deze te koppelen aan de ingangsschakeling van de TV.
Wanneer de speler wordt gebruikt, schakelt de ingangsbron van dit toestel naar de bron voor die speler.

ARC (Audio Return Channel)

Deze functie zendt audiosignalen uit vanaf de tv naar dit toestel via de HDMI-kabel en speelt de audio van de tv af op dit toestel op basis van de HDMI bediening-functie.

Als een TV zonder ARC-functie wordt aangesloten via HDMI-aansluitingen, worden videosignalen van het weergaveapparaat dat op dit toestel is aangesloten, uitgezonden naar de TV, maar kan dit toestel de audio van de TV niet afspelen. Als u wilt genieten van surroundgeluid voor TV-programma’s, is een afzonderlijke audiokabelaansluiting vereist.

Als er echter een TV met ARC-functie is aangesloten via HDMI-aansluitingen, is er geen audiokabelaansluiting vereist. Audiosignalen van de TV kunnen worden ingevoerd naar dit toestel via de HDMI-kabel tussen dit toestel en de TV. Met deze functie kunt u genieten van surroundweergave op dit toestel voor de TV.

eARC (Enhanced Audio Return Channel)

De eARC-functie is een uitbreiding van de gebruikelijke ARC-functie. Deze gebruikt een specifieke eARC-functiecontrole voor het afspelen van televisie-audio vanaf dit toestel zonder door HDMI control te gaan. Bovendien kan de eARC-functie meerkanaals lineaire PCM, Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio en andere audioformaten die niet compatibel zijn met de conventionele ARC, uitzenden. Het aansluiten op een met de eARC-functie compatibele televisie zorgt ervoor dat u kunt genieten van surroundweergave van de audio-inhoud die wordt weergegeven vanaf uw televisie met een betere kwaliteit.

Ondersteunde audioformaten

2-kanaals lineaire PCM

2-kanaals, 32 kHz – 192 kHz, 16/20/24 bit

Meerkanaals lineaire PCM

7.1-kanaals, 32 kHz – 192 kHz, 16/20/24 bit

Bitstream

Dolby Digital / DTS / Dolby TrueHD /
Dolby Digital Plus / DTS-HD Master Audio /
DTS-HD High Resolution Audio / DTS Express

Ondersteunde videosignalen

480i

480p

576i

576p

720p 60/50Hz

1080i 60/50Hz

1080p 60/50/24Hz

4K 60/50/30/25/24 Hz

Beschermingssysteem auteursrecht

Voor weergave van digitale video en audio zoals BD-Video of DVD-Video via een HDMI-aansluiting dienen zowel dit toestel als uw TV het auteursrechtelijk beschermingssysteem gekend als HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection System) te ondersteunen. HDCP is een auteursrechtbeschermingstechnologie die bestaat uit gegevenscodering en authenticatie van het aangesloten AV-toestel. Dit toestel ondersteunt de HDCP.

Als een toestel is aangesloten dat geen HDCP ondersteunt, dan worden audio en video niet correct weergegeven. Lees de gebruikershandleiding van uw televisie of speler voor meer informatie.

Bij het aansluiten van dit toestel op een apparaat dat compatibel is met de Deep Color-, 4K-, ARC- en eARC-functies, gebruikt u een “High Speed HDMI cable with Ethernet” die het HDMI-logo draagt.

naar boven