Installatie luidsprekers

Bepaal het luidsprekersysteem afhankelijk van het aantal luidsprekers dat u gebruikt en installeer elke luidspreker en subwoofer in de kamer.
De luidsprekerinstallatie wordt toegelicht aan de hand van dit voorbeeld van een standaardinstallatie.

Pict SP Position1-2

FL/FR
(Voorluidspreker links/rechts):

Plaats de linker- en rechterluidsprekers FRONT op een gelijke afstand van de hoofdluisterpositie. De afstand tussen elke luidspreker en uw tv moeten ook dezelfde zijn.

C
(Middenluidspreker):

Plaats de CENTER-luidspreker vooraan en in het midden van de tv, tussen de luidsprekers vooraan links en rechts.

SL/SR
(Surround luidspreker links/rechts):

Plaats de SURROUND linker- en rechterluidsprekers op een gelijke afstand van de linker- en rechterzijde van de hoofdluisterpositie. Als u geen surround achter-luidsprekers hebt, verplaatst u de surroundluidsprekers een stukje achter uw luisterpositie.

SBL/SBR
(Surround achterluidspreker links/rechts):

Plaats de linker- en rechterluidsprekers SURROUND BACK op een gelijke afstand van de hoofdluisterpositie en direct achter de hoofdluisterpositie. Wanneer u één surround achter-luidspreker (SB) gebruikt, plaatst u deze direct achter de luisterpositie.

SW 1/2
(Subwoofer):

Plaats de SUBWOOFER op een handige locatie dicht bij de luidsprekers voor. Als u twee subwoofers hebt, plaatst u ze symmetrisch over de voorzijde van uw kamer.

Pict SP Position2

FHL/FHR
(Voorluidspreker hoog links/rechts):

Plaats de linker- en rechterluidsprekers FRONT HEIGHT direct boven de voorluidsprekers. Monteer ze zo dicht mogelijk bij het plafond en richt ze naar de hoofdluisterpositie.

TFL/TFR
(Voorluidspreker boven links/rechts):

Monteer de linker- en rechterluidsprekers TOP FRONT aan het plafond, iets voor uw hoofdluisterpositie en uitgelijnd op de linker- en rechterluidsprekers voor.

TML/TMR
(Luidspreker boven midden links/rechts):

Monteer de linker- en rechterluidsprekers TOP MIDDLE direct boven de hoofdluisterpositie en uitgelijnd op de linker- en rechterluidsprekers voor.

TRL/TRR
(Achterluidspreker boven links/rechts):

Monteer de linker- en rechterluidsprekers TOP REAR aan het plafond, iets achter uw hoofdluisterpositie en uitgelijnd op de linker- en rechterluidsprekers voor.

RHL/RHR
(Achterluidspreker hoog links/rechts):

Plaats de linker- en rechterluidsprekers REAR HEIGHT direct achter de hoofdluisterpositie. Monteer ze zo dicht mogelijk bij het plafond, uitgelijnd op de linker- en rechterluidspreker voor.

Pict SP Position2c

SHL/SHR
(Surround hoog-luidspreker links/rechts):

Plaats de linker- en rechterluidsprekers SURROUND HEIGHT direct boven de surround luidsprekers.

TS
(Surround luidspreker boven):

Plaats de TOP SURROUND-luidspreker direct boven de hoofdluisterpositie en uitgelijnd om de middelste kanaalluidspreker.

Voor de beste Auro-3D-ervaring zijn Surround hoog luidsprekers aanbevolen, maar u kunt ze vervangen door Achter hoog luidsprekers van een Dolby Atmos luidsprekerinstallatie in plaats van Surround hoog luidsprekers.

Pict SP Position3

FDL/FDR
(Dolby-luidspreker voor links/rechts):

Plaats de luidspreker FRONT Dolby Atmos Enabled op de voorluidspreker. Voor een Dolby Atmos Enabled die in een voorluidspreker is geïntegreerd, plaatst u de Dolby Atmos Enabled-luidspreker in plaats van de voorluidspreker.

SDL/SDR
(Surround Dolby luidspreker links/rechts):

Plaats de luidspreker SURROUND Dolby Atmos Enabled op de surroundluidspreker. Voor een Dolby Atmos Enabled-luidspreker die in een surroundluidspreker is geïntegreerd, plaatst u de Dolby Atmos Enabled-luidspreker in plaats van de surroundluidspreker.

BDL/BDR
(Dolby luidspreker achter links/rechts):

Plaats de luidspreker BACK Dolby Atmos Enabled op de surround achterluidspreker. Voor een Dolby Atmos Enabled-luidspreker die in een surround achterluidspreker is geïntegreerd, plaatst u de Dolby Atmos Enabled-luidspreker in plaats van de surround achterluidspreker.

Over Dolby Atmos Enabled-luidsprekers

Dolby Atmos Enabled-luidsprekers weerkaatsen het geluid van het plafond om het geluid van over uw hoofd te laten komen door gebruik te maken van een speciale omhoog gerichte luidspreker die op de vloer is geplaatst.

U kunt genieten van het Dolby Atmos 3D-geluid, zelfs in een omgeving waar luidsprekers niet aan het plafond kunnen worden gemonteerd.

Pict Dolby SP Side

Dit toestel is compatibel met Dolby Atmos en DTS:X dat een nog breder en dieper surroundgevoel biedt.

Dolby Atmos wordt niet ondersteund in een 5.1-kanaals of lagere luidsprekerconfiguratie.

DTS:X kan worden geselecteerd, ongeacht de luidsprekerconfiguratie.

Het is aanbevolen om voor Auro-3D FRONT HEIGHT en SURROUND HEIGHT luidsprekers toe te voegen aan een 5.1 luidsprekerconfiguratie. U kunt achterluidsprekers hoog met Dolby Atmos gebruiken in plaats van voorluidsprekers hoog of hoogteluidsprekers met surround voor het afspelen met Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D.

Gebruik de onderstaande afbeelding als richtlijn voor de hoogte waarop elke luidspreker moet worden geïnstalleerd. De hoogte hoeft niet exact dezelfde te zijn.

Pict SP Layout Side_X64

Voor de beste Auro-3D-ervaring zijn Surround hoog luidsprekers aanbevolen, maar u kunt ze vervangen door Achter hoog luidsprekers van een Dolby Atmos luidsprekerinstallatie in plaats van Surround hoog luidsprekers.

Pict SP Layout Top X64

Wanneer 7.1-kanaals luidsprekers zijn geïnstalleerd met surround achter luidsprekers

Pict SP Layout 7.1 SB

Flower Mark 1 22° – 30°   Flower Mark 2 90° – 110°   Flower Mark 3 135° – 150°

Wanneer u één surround achter-luidspreker gebruikt, plaatst u deze direct achter de luisterpositie.

Indien 5.1-kanaals luidsprekers zijn geïnstalleerd

Pict SP Layout 5.1

Flower Mark 1 22° – 30°   Flower Mark 2 120°

Lay-out inclusief hoogteluidsprekers en plafondluidsprekers

Schemavoorbeeld hoog-luidspreker

Combinatie van 5.1-kanaalslay-out en voor-/achterluidsprekers hoog.

Pict Height SP Layout X4200

Voorbeeld van lay-out plafondluidspreker

Combinatie van 5.1-kanaalslay-out en voor-/achterluidsprekers boven.

Pict Top SP Layout X4200

Schemavoorbeeld Dolby Atmos Enabled-luidspreker

Combinatie van 5.1-kanaalslay-out en Dolby voor/surround-luidsprekers.

Pict Atmos SP Layout X4200

Voorbeeld Auro-3D-schema

Combinatie van 5.1-kanaals luidsprekers met luidsprekers Voor hoog/Surround hoog/Boven surround.

Pict SP Position Auro3D

Voor de beste Auro-3D-ervaring zijn Surround hoog luidsprekers aanbevolen, maar u kunt ze vervangen door Achter hoog luidsprekers van een Dolby Atmos luidsprekerinstallatie in plaats van Surround hoog luidsprekers.

naar boven