Uitleg termen

AL32 Processing

Uitgerust met AL32 Processing, de eigen technologie van Denon voor analoge golfvormreproductie.
De reproduceerbaarheid van zwakke signalen wordt verbeterd door het uitbreiden van 16-bits digitale gegevens naar 32-bits.

MP3 (MPEG Audio Layer-3)

Dit is een internationaal gestandaardiseerd audiodatacompressiesysteem dat de “MPEG-1”-videocompressiestandaard gebruikt. Het comprimeert het datavolume tot ongeveer een elfde van de originele grootte terwijl het een klankkwaliteit behoudt die gelijk is aan die van een muziek-CD.

WMA (Windows Media Audio)

Dit is een audiocompressietechnologie die werd ontwikkeld door Microsoft Corporation.

WMA-gegevens kunnen worden gecodeerd met Windows Media® Player.

Om WMA-bestanden te coderen, kunnen alleen applicaties worden gebruikt die door Microsoft Corporation zijn geautoriseerd. Als u een niet- geautoriseerde applicatie gebruikt, is het mogelijk dat het bestand niet juist werkt.

Bemonsteringsfrequentie

Bij sampling wordt een geluidsgolf (analoog signaal) op regelmatige intervallen gelezen en wordt de hoogte van elke golf bij elke aflezing uitgedrukt in digitaal formaat (waardoor een digitaal signaal wordt geproduceerd).

Het aantal aflezingen dat binnen één seconde wordt gedaan, wordt “Bemonsteringsfrequentie” genoemd. Hoe groter de waarde, hoe dichter de gereproduceerde klank bij het origineel ligt.

Dynamisch bereik

Het verschil tussen het maximale onvervormde geluidsniveau en het minimale geluidsniveau dat waarneembaar is boven de ruis dat door het apparaat wordt uitgezonden.

Bitsnelheid

Dit is de hoeveelheid audiogegevens die is opgenomen op een schijf en in één seconde wordt gelezen.

Finaliseren

Dit is de bewerking waardoor DVD’s en CD’s, die zijn opgenomen met een recorder, op andere toestellen kunnen worden afgespeeld.

Lineaire PCM

Dit signaal is een ongecomprimeerd PCM-signaal (Pulse Code Modulation). In tegenstelling tot audiobronnen met compressie met verlies, zoals MP3, nemen de audiokwaliteit en het dynamische bereik niet af.

naar boven