Uitleg termen

Bluetooth

Technologie voor draadloze NFC (near field-communicatie). Dit toestel kan draadloos verbinden met Bluetooth-apparaten. Om een Bluetooth-verbinding te maken, moet u vooraf het koppelen (registreren) uitvoeren.

DSD (Direct-Stream Digital)

Een van de opnamemethoden voor audiogegevens. Dit is het signaalaspect dat wordt gebruikt voor het opslaan van audiosignalen op een Super Audio CD en is Δ-Σ gemoduleerde digitale audio.

NFC (Near Field Communication)

Technologie voor draadloze NFC (near field-communicatie). U kunt dit toestel gewoon aanraken met een apparaat met de NFC-functie om een verbinding te maken tussen dit toestel en het apparaat.

Bemonsteringsfrequentie

Bij sampling wordt een geluidsgolf (analoog signaal) op regelmatige intervallen gelezen en wordt de hoogte van elke golf bij elke aflezing uitgedrukt in digitaal formaat (waardoor een digitaal signaal wordt geproduceerd).
Het aantal aflezingen dat binnen één seconde wordt gedaan, wordt “Bemonsteringsfrequentie” genoemd. Hoe groter de waarde, hoe dichter de gereproduceerde klank bij het origineel ligt.

Koppelen

Koppelen (registratie) is een bewerking die vereist is om een Bluetooth-apparaat met dit toestel te verbinden via Bluetooth. Indien gekoppeld verifiëren de apparaten
elkaar en kunnen ze met elkaar verbinden zonder gevaar op verkeerde verbindingen.
Wanneer u de Bluetooth-verbinding de eerste keer gebruikt, moet u dit toestel en het te verbinden Bluetooth-apparaat koppelen.
Dit toestel kan informatie voor het koppelen opslaan voor maximum 8 apparaten.

Beveiligingscircuit

Dit is een functie om schade te voorkomen aan componenten van de stroomtoevoer bij ongewone omstandigheden zoals een eventuele overbelasting of overspanning.

Lineaire PCM

Niet-gecomprimeerde PCM (Pulse Code Modulation) signalen. In tegenstelling tot audiobronnen met compressie met verlies, zoals MP3, worden de audiokwaliteit en het dynamische bereik niet verminderd.

naar boven