Audyssey® Setup

Om de meting uit te voeren, zet u de setup- en meetmicrofoon op meerdere plaatsen in de luisterruimte. Voor het beste resultaat is het aanbevolen op zes of meer plaatsen te meten, zoals aangeduid in de afbeelding (maximaal acht plaatsen).

Wanneer u de tweede en daaropvolgende posities meet, installeert u de Installatie- en meting-microfoon binnen 60 cm van de eerste meetpositie (hoofdluisterpositie).

Als u de Audyssey® Setup uitvoert, worden de functies Audyssey MultEQ® XT / Audyssey Dynamic EQ® / Audyssey Dynamic Volume® ingeschakeld. koppeling  – koppeling

Over de voornaamste luisterpositie

De belangrijkste luisterpositie is de meest centrale positie waar men normaal gesproken zou zitten in de luisteromgeving. Alvorens de Audyssey® setup te starten, plaatst u de setup- en meetmicrofoon in de hoofdluisterpositie.

Audyssey MultEQ® XT gebruikt de metingen van deze positie om de luidsprekerafstand, het niveau, de polariteit en de optimale crossoverwaarde voor de subwoofer te berekenen.

OPMERKING

Maak de kamer zo stil mogelijk. Achtergrondgeluiden kunnen de kamermetingen verstoren. Sluit de ramen en schakel de stroom van elektronische apparaten (Radio’s, airconditioners, neonlampen, etc.) uit. De metingen zouden namelijk door het geluid van dergelijke apparaten beïnvloed worden.

Houd mobiele telefoons tijdens het meten buiten de luisterruimte. Signalen van mobiele telefoons kunnen het meten storen.

Ga tijdens de metingen niet tussen de luidsprekers en de setup- en meetmicrofoon staan en zorg ervoor dat er geen obstakels in de weg staan. Installeer de installatie- en meting-microfoon ook minstens 50 cm van de muur. Als u dat niet doet, zal dit resulteren in onnauwkeurige aflezingen.

Tijdens het meten zullen hoorbare testtonen worden weergegeven via de luidsprekers en subwoofer(s), maar dit maakt deel uit van de normale werking. Wanneer er in de kamer achtergrondgeluiden zijn, zullen de testsignalen met een hoger volume worden afgespeeld.

Als u tijdens de metingen VOLUME kurosankaku   Sankaku-Reverse op de afstandsbediening of MASTER VOLUME op het hoofdtoestel gebruikt, worden de metingen geannuleerd.

De meting kan niet worden uitgevoerd wanneer er een hoofdtelefoon is aangesloten. Ontkoppel de hoofdtelefoon alvorens Audyssey® setup uit te voeren.

naar boven