Auto Setup

Om de meting uit te voeren, plaatst u de geluidskalibratiemicrofoon in de hoofdluisterpositie.

Over de voornaamste luisterpositie

De hoofdluisterpositie is de meest centrale positie waar men normaal gesproken zou zitten in de luisteromgeving. Voordat u “Auto Setup” start, plaatst u de geluidskalibratiemicrofoon in de hoofdluisterpositie.

OPMERKING

Maak de kamer zo stil mogelijk. Achtergrondgeluiden kunnen de kamermetingen verstoren. Sluit de ramen en schakel de stroom van elektronische apparaten (Radio’s, airconditioners, neonlampen, etc.) uit. De metingen zouden namelijk door het geluid van dergelijke apparaten beïnvloed worden.

Houd mobiele telefoons tijdens het meten buiten de luisterruimte. Signalen van mobiele telefoons kunnen het meten storen.

Ga tijdens de metingen niet tussen de luidsprekers en de setup- en meetmicrofoon staan en zorg ervoor dat er geen obstakels in de weg staan. Installeer de installatie- en meting-microfoon ook minstens 50 cm van de muur. Als u dat niet doet, zal dit resulteren in onnauwkeurige aflezingen.

Tijdens het meten zullen hoorbare testtonen worden weergegeven via de luidsprekers en subwoofer(s), maar dit maakt deel uit van de normale werking. Wanneer er in de kamer achtergrondgeluiden zijn, zullen de testsignalen met een hoger volume worden afgespeeld.

De meting kan niet worden uitgevoerd wanneer er een hoofdtelefoon is aangesloten. Koppel de hoofdtelefoon los voordat u “Auto Setup” uitvoert.

naar boven