Om HDMI

HDMI är en förkortning av High-Definition Multimedia Interface, ett digitalt gränssnitt för ljud och bild som kan anslutas till en TV eller förstärkare.

Med HDMI-anslutning kan de högkvalitativa formaten för bild och video som används i Blu-ray-spelare (Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS-HD, DTS-HD Master Audio) överföras, vilket inte är möjligt via analog videoöverföring.

I en HDMI-anslutning kan dessutom, ljud- och videosignaler överföras med en enda HDMI-kabel till skillnad från konventionella anslutningar där det är nödvändigt med separata ljud- och videokablar vid anslutning av enheterna. Anslutningskonfigurationen blir enklare än i en annars ganska komplex konfiguration i hemmabiosystem.

Den här enheten stöder följande HDMI-funktioner.

Deep Color

En avbildningsteknik som stöds av HDMI. Till skillnad från RGB eller YCbCr som använder 8 bitar (256 toner) per färg går det att använda 10 bitar (1 024 toner), 12 bitar (4 096 toner) eller 16 bitar (65 536 toner) för att producera färger med fler toner.

Båda enheterna som är sammankopplade via HDMI måste stöda Deep Color.

“x.v.Color”

Den här funktionen gör att en HDTV återger färger bättre. Den gör det möjligt att visa naturligare, klarare färger.

“x.v.Color” är ett varumärke som tillhör Sony Corporation.

3D

Den här enheten stödjer videoin- och videoutsignaler för 3D (3-dimensionella) i HDMI-standarden. För att kunna spela upp 3D-video behövs en TV och en uppspelningsenhet som stöder HDMI 3D-funktioner samt ett par 3D-glasögon.

4K

Den här enheten stöder videoinsignaler och videoutsignaler för 4K (3840 x 2160 pixlar) via HDMI.

Content Type

Den gör automatiskt inställningar passande för videoutmatningstypen (innehållsinformation).

Adobe RGB color, Adobe YCC601 color

Färgrymden definierad av Adobe Systems Inc. Eftersom detta är en större färgrymd än RGB ger den tydligare och naturligare bilder.

sYCC601 color

Var och en av dessa färgrymder definierar en palett med tillgängliga färger som är större än den traditionella RGB-färgmodellen.

HDMI pass-through

Även när enhetens strömläge är standby skickas signaler från HDMI-ingången till TV:n eller annan enhet som är ansluten till HDMI-utgången.

Ljudformat som stöds

2-kanalig linjär PCM

2 kanaler, 32 kHz – 192 kHz, 16/20/24 bit

Flerkanalig linjär PCM

7.1 kanaler, 32 kHz – 192 kHz, 16/20/24 bit

Bitström

Dolby Digital / DTS / Dolby TrueHD /
Dolby Digital Plus / DTS-HD Master Audio /
DTS-HD High Resolution Audio / DTS Express

Videosignaler som stöds

480i

480p

576i

576p

720p 60/50Hz

1080i 60/50Hz

1080p 60/50/24Hz

4K 60/50/30/25/24 Hz

System för upphovsrättsskydd

För att kunna spela upp digital video och digitalt ljud som BD-Video eller DVD-Video via HDMI-anslutning behöver både den här enheten och TV:n eller spelaren ha stöd för systemet för digitalt kopieringsskydd, kallat HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection System). HDCP är en skyddsteknik för upphovsrätten som består av datakryptering och autentisering av den anslutna AV-enheten. Den här enheten har stöd för HDCP.

Om en enhet som inte har stöd för HDCP ansluts, överförs varken video eller ljud korrekt. Läs igenom bruksanvisningen till din TV eller spelare för mer information.

Använd en “High Speed HDMI cable with Ethernet” med HDMI-logotypen när du ansluter den här enheten till en enhet som är kompatibel med Deep Color eller 4K-funktionen.

Tillbaka upp